Holaspirit-API gebruiken

Hoe toegang krijgen tot en gebruikmaken van de Holaspirit-API?

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Holaspirit is gebaseerd op een open REST API die onbeperkt geïntegreerd kan worden met je webapplicaties.

Het gebruik van de API is onderworpen aan voorwaarden. Gelieve contact met ons op te nemen via [email protected] voor meer informatie.

Een gedetailleerde versie over het gebruik van de Holaspirit API is beschikbaar op GitHub: https://github.com/holaSpirit/holaspirit-docs/blob/master/api.md

Hieronder een samenvatting van de stappen die je moet volgen:

1. Een toegangstoken ontvangen:

Parameters:

client_id: Required OAuth2 Client ID
client_secret: OAuth2 Client secret
grant_type: OAuth2 grant
type: "password" or "refresh_token"
username: Email
password: Password
timezone: Timezone (e.g.: "+02:00")

The client secret is not required for a public app.

The default and public Client ID is: 54cb79d0279871e1248b4567_400tdzqbdcowsskk08gws0wkwogck00w084w4s8w8gok08s0o8.

Response

{
    "access_token": "#################",
    "expires_in": 3600,
    "token_type": "bearer",
    "scope": null,
    "refresh_token": "#################"
}

Response errors

Incorrect Client ID (status code: 400):

{
    "error": "invalid_client",
    "error_description": "The client credentials are invalid"
}

Incorrect credentials (status code: 400):

{
    "error": "invalid_grant",
    "error_description": "Invalid username and password combination"
}

2. Zodra je de authenticatie hebt voltooid, kun je alle end points gebruiken die in de documentatie zijn opgenomen: