Een lid zonder rol toevoegen aan of verwijderen uit een rol

Hoe iemand aan een cirkel toevoegen zonder hem of haar een rol toe te wijzen

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige gevallen moet je een lid toevoegen aan een cirkel waarin hij of zij geen rol vervult zodat hij of zij het volgende kan doen:

• Deelnemen aan cirkeloverleg.

• Voorstellen indienen en/of evolutie toevoegen aan de cirkel.

• Werken aan de projecten binnen de cirkel.

Ga naar:

Hoe voeg ik een lid zonder rol toe?

Basisvereiste: Alle leden van een cirkel kunnen andere leden in een cirkel toevoegen en verwijderen op voorwaarde dat er geen rol is die belast is met de toewijzing. In het laatste geval kan alleen de toewijzende rol een lid aan de cirkel toevoegen.

👉 Het toegevoegde lid wordt standaard een kerncirkellid van de cirkel.

Optie 1

• Ga naar de pagina van de cirkel waaraan je een lid wilt toevoegen.

• Klik op de 3 stippen rechtsboven in je scherm.

• Klik op Lid toevoegen.

• Zoek het lid dat je wilt toevoegen en klik op Toevoegen.

Optie 2

• Ga naar de pagina van de cirkel waaraan je een lid toe wilt voegen.

• In het tabblad Overzicht van de cirkel ga je naar Leden zonder rol.

• Klik op Lid toevoegen.

• Selecteer het lid en klik op Toevoegen.

Optie 3

• Ga naar de cirkel waaraan je een lid toe wilt voegen.

• Ga naar het tabblad Leden.

• Klik op Lid toevoegen.

• Selecteer het lid in de lijst of voer hun naam in.

• Klik op Toevoegen.

Hoe verwijder ik een lid zonder rol?

Optie 1

• Ga naar de cirkel waaruit je een lid wilt verwijderen.

• In het tabblad Overzicht ga je naar Leden zonder rol.

• Klik op de 3 stippen rechts van het lid dat je wilt verwijderen.

• Klik op Verwijderen.

Optie 2

• Ga naar de cirkel waaruit je een rol wilt verwijderen.

• Ga naar het tabblad Leden.

• Klik op de 3 stippen rechts van het lid dat je wilt verwijderen.

• Klik op Verwijderen.