Hoe solliciteren voor een rol of er ontslag uit nemen?

Hoe belangstelling tonen voor een nieuwe rol en hoe ontslag nemen uit een rol waarvan je niet langer deel wilt uitmaken?

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als lid van een flexibele of zelfsturende organisatie kun je nieuwe verantwoordelijkheden op je nemen en je werkterrein binnen de organisatie uitbreiden. In Holaspirit kun je gemakkelijk solliciteren naar een nieuwe rol die je wilt vervullen of ontslag nemen uit een rol die je niet meer wilt vervullen.

Op Holaspirit kun je aanwervende rollen bekijken die worden gepromoot door de rol die belast is met de toewijzingen (als die bestaat) of door de leden van de cirkel waarin die rol zich bevindt.

👉 Alle leden van de organisatie (gebruikers en beheerders) kunnen solliciteren naar een rol zolang er een rol is die belast is met toewijzingen binnen de cirkel.

Ga naar:

Waar vind je aanwervende rollen binnen je organisatie?

Om te kunnen solliciteren voor of toetreden tot functies, moet je snel aanwervende rollen binnen je organisatie opsporen. Je kunt ze vinden in de Governance-app:

• Vanuit de pagina Rollen met behulp van de zoekfilters. De aanwervende rollen zijn voorzien van een rood pictogram. Vanuit de rolpagina kun je rechtstreeks voor een aanwervende rol solliciteren.

• Vanuit je Organigram ook met behulp van de filters door te klikken op het pictogram rechtsboven in je scherm. Na filtering worden de aanwervende rollen in het blauw weergegeven.

Hoe solliciteer je voor een rol?

Er zijn twee manieren om te solliciteren naar een aanwervende rol:

• Vanuit de pagina Rollen in de Governance-app.

• Klik op de 3 stippen rechts van de functie waarnaar je wilt solliciteren.

• Klik op Solliciteren.

• Vanuit de rolpagina met behulp van dezelfde stappen.

• Je kunt Redenen geven om toe te lichten waarom je voor deze functie solliciteert. Deze informatie wordt via e-mail ontvangen door de rol die verantwoordelijk is voor de toewijzingen.

• Klik op Toepassen om te bevestigen.

Opmerking: Als de rol die belast is met de toewijzingen je aanvraag goedkeurt, moet die je handmatig toewijzen aan de rol waarvoor je hebt gesolliciteerd en kun je deelnemen aan de werkzaamheden van de rol.

Hoe neem je ontslag uit een rol?

• Ga naar de pagina van de rol die je wilt verlaten.

• Klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek van de rol.

• Klik op Ontslag nemen.

• In het pop-upvenster kun je uitleggen waarom je ontslag neemt.

• Klik op Ontslag nemen om onmiddellijk uit de functie te worden ontheven.