Aan de slag met Holaspirit
Hoe kan ik mijn rollen bekijken?

Navigeren in mijn rol(len) in Holaspirit

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als lid van een op rollen gebaseerde organisatie heb je waarschijnlijk een rol of meerdere rollen toegewezen gekregen. Beschouw de rolbeschrijving als je leidraad of routekaart om te weten welke richting je opgaat in elk van je rollen.

Verken je rollen

In het navigatiemenu links klik je op het Governance-pictogram en daarna doe je het volgende:

• Ga naar de Rollenpagina

• Klik op Mijn Rollen

Je krijgt een overzicht van de rollen die je momenteel bekleedt. Bij elke rol verschijnt de naam van de rol, in welke cirkel de rol zich bevindt, het doel van de rol en de eraan toegewezen leden.

• Klik op de rol om toegang te krijgen tot alle informatie die op haar betrekking heeft, zoals haar doel, verantwoordelijkheden, domeinen, domeinafspraken en leden.

• Krijg toegang tot de documenten, het activiteitenlogboek, indicatoren, checklists, projecten, acties en OKR's van de rol door op de daarvoor bestemde tabbladen te klikken.

Vanaf de rollenpagina kun je ook weergeven of er momenteel rollen vacant zijn en of er een lopend voorstel is waarvoor jouw stem vereist is.

Toegang tot rollen in je organisatie

Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot alle rollen binnen je organisatie:

• In de Governance-app kun je op de Organigrampagina je bedrijfsstructuur bekijken in de vorm van een organigram en zien hoe verschillende teams met elkaar samenwerken.

• Het onderdeel Alle rollen op de Rollenpagina helpt je vertrouwd te raken met de andere rollen in je organisatie en te achterhalen wie wat doet.

Heb je geen rol?

• Kijk bij Vacante rollen als je wilt solliciteren voor een rol.

• Als je weet dat in je organisatie een rol verantwoordelijk is voor de toewijzing van mensen, kun je die vragen om jou aan rollen toe te wijzen. Als je organisatie Holacracy toepast, is dat meestal de Cirkel lead.