Integraties
Hoe configureer je uitgaande Webhooks?

Hoe verzend je Holaspirit-gegevens naar een custom URL?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uitgaande webhooks kunnen gebruikt worden om informatie over je Holaspirit organisatie te verzamelen en die te integreren met externe diensten. Eenmaal geconfigureerd worden de evenementen geactiveerd op de URL('s) van jouw keuze en kan gebruikt worden om applicaties te creëren voor verschillende doeleinden, zoals meldingen en rapportage.

Dankzij de integratie van Uitgaande Webhooks in Holaspirit kun je meldingen genereren voor de volgende gebeurtenissen:

• Aanmaak/update project

• Aanmaak/update actie

• Aanmaak/update checklist

• Aanmaak/update indicator

• Aanmaak/update publicatie

• Aanmaak/update/verwijdering rol en cirkel

• Aanmaak/update/verwijdering domeinafspraak

• Toewijzing aan een Rol

• Toewijzing aan een Cirkel

Zo is het mogelijk om met Zapier uitgaande Webhooks te gebruiken, om zo informatie naar elke door Zapier ondersteunde dienst te sturen: https://zapier.com/zapbook/webhook/.

De integratie bestaat erin een cirkel op Holaspirit te verbinden met een specifieke URL.

Hoe schakel je Webhooks in voor een cirkel?

Om de activiteiten van een cirkel te koppelen aan een uitgaande Webhook:

• Ga naar de cirkel waarvoor je de integratie wilt uitvoeren.

• Klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer Instellingen.

• Klik op het tabblad Integraties. Selecteer vervolgens Activeren om de Uitgaande Webhooks te installeren.

• Klik op Een nieuwe uitgaande webhook aanmaken.

• Voer de URL in die opgegeven wordt door de dienst die je wilt gebruiken en het kanaal, d.w.z. de naam die je aan je Webhook wilt geven, en Bevestig.

Verwijder de link tussen een cirkel en een uitgaande Webhook

Als je de link tussen een cirkel en een uitgaande Webhook wilt verwijderen, hoef je alleen maar op de prullenbak bij de betreffende Webhook te klikken.

Uitwisselingsformaat (Technisch)