Integraties
De applicatie Slack configureren voor een Cirkel (Beheer)

Hoe integreer je Slack in Holaspirit?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruikt jouw organisatie of team Slack? Wil je graag meldingen voor jouw cirkel via een Slack-kanaal ontvangen in plaats van via e-mail? Zo kun je Holaspirit integreren in Slack:

• Beheerders kunnen de instructies op deze pagina gebruiken om een Slack-kanaal aan een cirkel te koppelen.

Opmerking: een Slack-kanaal kan gekoppeld worden aan meer dan één Holaspirit-cirkel.

Hoe integreer je Slack?

• Ga als beheerder naar de pagina van de cirkel die je wilt koppelen aan Slack.

• Klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.

• Klik op het tabblad Integraties. Selecteer vervolgens de knop Activeren om Slack te installeren.

Vereisten:

• Slack moet worden geïnstalleerd en gebruikt in jouw organisatie of team.

• Je moet een Slack workspace administrator zijn om deze applicatie in Holaspirit te installeren.

• Om de /Holaspirit-commando's te gebruiken, dienen gebruikers over een Slack-licentie (Standard, Plus of Enterprise) te beschikken.

• Gebruikers moeten hetzelfde e-mailadres op Holaspirit en Slack hebben om de verbinding te kunnen leggen.

• Volg de instructies om toegang te krijgen tot de Slack van je organisatie. Je zult gevraagd worden om in te loggen op je Slack-account.

De Slack-applicatie bestaat uit twee afzonderlijke delen:

• Een onderdeel waardoor het mogelijk is om gebeurtenissen die op Holaspirit hebben plaatsgevonden naar het betreffende kanaal te sturen. Alleen een Slack administrator workspace-account is gemachtigd om deze toestemming te verlenen. De Holaspirit-beheerder dient dus over de bijbehorende rechten te beschikken op Slack.

• Een onderdeel waar je informatie van Holaspirit uit het Slack-kanaal kunt opvragen. Dit onderdeel kan gebruikt worden door elke gebruiker met een betalende licentie op Slack. Gratis gebruikers zullen het /holaspirit-commando niet kunnen gebruiken.

• Nu dien je de machtigingen goed te keuren.

• Selecteer het Slack-kanaal waarop Holaspirit-berichten worden geplaatst.

• Klik op Toestaan.

De integratie is nu geconfigureerd. Je kunt de status van de integratie op Holaspirit controleren in het tabblad Integraties van de cirkel.

Probleemoplossing:

• Bijkomende stappen kunnen noodzakelijk zijn bij het beheer van de Slack-applicatie, als de toestemming voor de applicatie is ingeschakeld voor jouw werkruimte. Je kunt de applicatie beheren vanuit de Slack-applicatiemap.

• Fout = [users_not_found] Kan een Slack-lid niet terugvinden met e-mail *****@****.**
    Hoe los je dit probleem op? Je moet deze gebruiker op Slack uitnodigen met exact dezelfde e-mail als degene die in Holaspirit wordt gebruikt.

• Fout = [paid_teams_only] Kan geen Slack-gebruikersgroep aanmaken vanuit de rol ****
    Hoe los je dit probleem op? Je dient je te abonneren op Slack voor gebruikersgroepen (gebruikersgroepen worden gebruikt om rollen in Slack te vertegenwoordigen). Als je de gratis versie van Slack behoudt, kun je alles gebruiken, behalve de gebruikersgroepen.

Als je de oorzaak van de fout hebt verholpen, moet je de Slack-integratie uitschakelen en opnieuw inschakelen.

Evenementen verstuurd naar Slack

Zodra de integratie is geconfigureerd, zullen gebruikers voor gebeurtenissen in hun cirkels in het betreffende Slack-kanaal de volgende meldingen ontvangen:

• aanmaken, updaten en verwijderen van een rol/cirkel

• aanmaken, updaten en verwijderen van een domeinafspraak

• verkiezing van een gebruiker in een kernrol

• toewijzing van een gebruiker aan een rol

Functies in Slack

Commando's met een schuine streep /

Commando's met een schuine streep fungeren als snelkoppelingen voor specifieke acties binnen Slack. Holaspirit beschikt over een commando:

/holaspirit @nomdurole = haalt gegevens van de rol op
/holaspirit @nomdumembre = haalt gegevens van het lid op
@nomdurole [texte] = waarschuwt de leden van de rol

• Om commando's met een schuine streep te gebruiken, typ je het commando /holaspirit @naamvanderol of @naamvandecirkel of @naamvanhetlid om de informatie weer te geven.

• Schrijf je bericht en verstuur het.