Integraties
Handleiding voor integraties in Holaspirit

Externe tools koppelen aan Holaspirit

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Integrations connect other software you use (like Trello, Slack, Todoist or one of your company's internal tools) to Holaspirit. With all your tools in one place, you can streamline work and help people in your organization collaborate more effectively.

Wat je dient te weten

• Er bestaan verschillende vormen van integratie in Holaspirit: voor Cirkels en voor Gebruikers. De verschillende soorten integratie bepalen hoe ze in Holaspirit geïnstalleerd, gebruikt en beheerd kunnen worden.

Ga naar:

Cirkelintegraties

Als je Holaspirit wilt koppelen aan een externe tool voor projectbeheer of communicatie, dan vind je hieronder de beschikbare apps:

• Asana: Maak Asana-projecten aan vanuit je Holaspirit-overleg zonder van app te wisselen.

• Basecamp: Maak projecten aan vanuit je Holaspirit-overleg zonder van app te wisselen.

• Jira: Maak Jira-items aan vanuit je Holaspirit-overleg zonder van app te wisselen.

• Trello: Maak Trello-kaarten aan vanuit je Holaspirit-overleg zonder van app te wisselen.

• Talkspirit: Post het verslag van een overleg in een groep.

• Slack: Post op Slack, @vermeld gebruikers, dien voorstellen in en ontvang Holaspirit-meldingen van jouw kanaal.

• Uitgaande webhooks

Apps activeren

Om integraties te activeren:

• Vanuit de Cirkelpagina op jouw platform ga je naar de 3 stippen en selecteer je Instellingen.

• In het tabblad Integraties kun je alle apps bekijken die door andere cirkelleden op jouw cirkel geïnstalleerd zijn.

Elke cirkelbeheerder kan in principe apps installeren op hun cirkel. Als je een app gevonden hebt die je wilt gebruiken, klik je op de knop Activeren. Als je geen toegang hebt, neem dan contact op met een cirkelbeheerder.

Zodra een app in je cirkel geïnstalleerd is, kunnen jij en andere cirkelleden er meteen mee aan de slag.

Opmerking: Bij integraties zal het vaak nodig zijn om op Activeren te klikken in een pop-up om de synchronisatie te bevestigen, en ook om in te loggen op een dienst of extra informatie toe te voegen om de activering van de app af te ronden.

Gevolg van het activeren van de app

Holaspirit biedt een eenrichtingssynchronisatie aan tussen de module Projecten en externe apps.

Projecten zullen niet meer zichtbaar zijn in Holaspirit.
Het tabblad Projecten op je cirkelpagina toont een link naar de ingestelde externe tool. Alle projecten van de cirkel die in een overleg in Holaspirit aangemaakt zijn, worden automatisch naar de geïntegreerde app gestuurd.

Uitgaande webhooks gebruiken

Uitgaande webhooks vormen een eenvoudige manier om vanuit Holaspirit informatie naar externe bronnen te sturen. Zodra ze geconfigureerd zijn, zullen gebeurtenissen naar de url(s) van je keuze gezonden worden en kunnen ze gebruikt worden om toepassingen aan te maken voor verschillende doeleinden, zoals meldingen of rapportage. Lees dit artikel voor een volledige handleiding.

Persoonlijke integraties

Gebruik je Omnifocus of Todoist, dan kun je in enkele minuten Holaspirit Actions aan deze tools koppelen om de acties van je rollen of je individuele acties buiten Holaspirit beter te organiseren. Lees dit artikel voor meer informatie.