Beste praktijken ⭐
Hoe Holaspirit introduceren binnen jouw team? (+ e-mailsjabloon)
Hoe Holaspirit introduceren binnen jouw team? (+ e-mailsjabloon)
Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Quick tips en een voorbeeld van een bericht voor de uitrol van Holaspirit

Holaspirit is een tool om een dynamisch en interactief organigram te maken en weer te geven hoe jouw organisatie eigenlijk te werk gaat.

Hieronder vind je een korte handleiding zodat je Holaspirit gemakkelijker met je team kunt delen en snel aan de slag kunt.

1. Kopieer het sjabloon hieronder in een e-mail of Slack-bericht aan je teamgenoten.

2. Breng wijzigingen aan en pas aan aan de specifieke situatie van je bedrijf.

3. Verstuur tot slot uitnodigingen.

E-mailsjabloon

Dag Team,

Om in onze organisatie meer structuur, transparantie en duidelijke verwachtingen te scheppen, stuur ik hierbij een uitnodiging om lid te worden van de app Holaspirit (www.holaspirit.com).

Holaspirit is een webplatform dat ons zal helpen een dynamisch en interactief organigram op te bouwen en weer te geven hoe we eigenlijk ons werk gedaan krijgen. Het verbindt Rollen (wat mensen eigenlijk doen) in de organisatie met een duidelijk overzicht van de verantwoordelijkheden, indicatoren, projecten en OKR's.

Het staat ook in verbinding met tools die we al gebruiken, zoals Slack, Trello, Asana en andere apps.

Waarom Holaspirit gebruiken?
Het helpt ons op de volgende terreinen:

• Ondersteuning bij de invoering van een nieuwe organisatiestructuur (of het nu gaat om Holacracy, Sociocracy of andere methodologieën)

• Een beter zicht binnen het team op waar iedereen aan werkt en wie de beslissingsbevoegdheid heeft

• Organisatie van ons overleg en verslag van onze beslissingen op één enkele plek, waar ze niet verloren gaan

• Meer autonomie voor iedereen binnen de organisatie voor een snellere besluitvorming en uitvoering

• Vereenvoudiging van de inwerkperiode voor nieuwe medewerkers

Hoe begin je eraan?

1. Je ontvangt binnenkort per e-mail een uitnodiging voor Holaspirit. Meld je aan met je zakelijke e-mailadres en maak je wachtwoord aan (als je SAML/SSO geactiveerd hebt, hoef je enkel te klikken op Login SAML of Login SSO en heb je geen wachtwoord nodig).

2. Het instellen van een account is eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Vergeet zeker niet je meldingsinstellingen.

3. Werken met Holaspirit is vrij gemakkelijk, maar voor meer informatie kun je ook Holaspirits Startersgids eens doornemen.

Wil je meer weten over Holaspirit?
Laat gerust iets weten als je vragen hebt. Voor meer informatie over Holaspirit volgen hier enkele bijkomende bronnen: