Integraties
Hoe Slack-integratie instellen?

Slack-integratie inschakelen voor een cirkel

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Platformbeheerders en Cirkelbeheerders kunnen de instructies op deze pagina gebruiken om een Slack-kanaal aan een cirkel te koppelen.

Door Slack-integratie in Holaspirit kun je:

Configuratie-instructies

Opmerking: Een Slack-kanaal kan aan meer dan één cirkel op Holaspirit gekoppeld worden.

• Als Cirkelbeheerder of platformbeheerder ga je naar de cirkel van jouw keuze

• Klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek van de cirkelpagina en selecteer Instellingen

• Ga naar het tabblad Integraties en klik op de knop Activeren

Om de Slack-integratie in Holaspirit te laten werken, heb je het volgende nodig:

• Een betalende Slack-account (Standaard, Plus of Enterprise)

• Slack e-mailadressen komen overeen met Holaspirit e-mailadressen, anders kan het synchronisatiesysteem rolvervullers niet matchen met personen op Slack. Als je problemen hebt met het synchroniseren van personen, dubbelcheck dan of de e-mailadressen overeenkomen.

• Alleen Slack-werkruimtebeheerders kunnen deze integratie uitvoeren.

• De machtiging voor gebruikersgroepen moet ingeschakeld zijn voor je Slack-werkruimte.

Volg de aanwijzingen om de Slack-url van jouw organisatie in te voeren en klik op Verder:

Vervolgens krijg je een toegangslijst te zien:

• Selecteer het Slack-kanaal waarop Holaspirit zal posten

• Klik op Toestaan

• Holaspirit zal de installatie van de app bevestigen op de instellingenpagina.

Om te zien hoe je voorstellen via Slack kunt versturen, klik je hier.

Om te zien hoe je meldingen instelt die naar Slack worden verstuurd, kun je dit artikel raadplegen.

Om te zien hoe je in Slack @-vermeldingen gebruikt voor rollen en rolvervullers kun je hier klikken.

Troubleshooting

• Voor het beheer van Slack-apps kunnen bijkomende stappen vereist zijn als app-goedkeuring is ingeschakeld voor jouw werkruimte. Je kunt apps beheren vanuit de Slack App Directory.

• [users_not_found] Unable to retrieve member from slack with email *****@****.**
    Zo los je dit op: Op Slack moet je deze gebruiker uitnodigen met precies hetzelfde e-mailadres als dat in Holaspirit.

• [paid_teams_only] Unable to create slack user group from role ****
    Zo los je dit op: Je moet je abonneren op Slack om gebruikersgroepen te kunnen hebben. (Gebruikersgroepen worden gebruikt om rollen in Slack weer te geven. Als je de gratis versie van Slack behoudt, kun je alles gebruiken behalve de gebruikersgroepen).

Opmerking: Als je de oorzaak van de fout hebt verholpen, moet je de Slack-integratie deactiveren en opnieuw activeren.