Een spanning behandelen vanuit Inbox

Hoe zet ik spanningen om in Acties, Projecten, OKR's of Leg ik ze voor tijdens een Overleg?

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Elke spanning kan in je Inbox blijven om er even over na te denken of kan worden omgezet in een Actie, Project, OKR of Agendapunt om voor te leggen tijdens een overleg.

Ga naar:

Hoe voeg ik een spanning toe?

• Ga naar Inbox in de blauwe navigatiebalk

• Klik op de knop Spanning toevoegen

• Voeg een naam en omschrijving toe

• Wijs je spanning toe aan een cirkel (facultatief)

Bij de toewijzing van een cirkel kun je de spanning alleen importeren naar het overleg van de toegewezen cirkel.

Als je geen cirkel toewijst, kun je de spanning naar elk overleg importeren.

• Voeg eventueel een bijlage toe

Om je spanning te behandelen, kun je kiezen uit de onderstaande opties:

• Als je weet hoe de spanning op te lossen, kun je jouw spanning omzetten in:

• Een Project: een eindresultaat dat je wilt bereiken. Het vergt meer dan één stap om te voltooien en kan enige moeite kosten om op te splitsen in duidelijke vervolgacties.

• Een Actie: het betreft een enkele concrete stap die niet kan worden opgesplitst.

• Een OKR: een doel of het resultaat dat binnen een bepaald tijdsbestek bereikt moet worden.

• Weet je niet goed onder welke verantwoordelijkheid jouw spanning valt, dan kun je haar voorleggen tijdens een overleg: klik op de knop Voorleggen aan Overleg en selecteer het geschikte overleg om je spanning te bespreken.

Zet je spanning om in vervolgacties

Maak een Project aan op basis van een Spanning

• Zodra de spanning is aangemaakt, klik je op Project

• Selecteer de Cirkel waarvoor het project aangemaakt wordt

• Klik op Bevestigen

In het nieuwe pop-upvenster kun je de projectgegevens invullen (toegewezen rol, toegewezen leden, deadlines, bijlagen enz.)

Maak een Actie aan op basis van een Spanning

• Zodra de spanning is aangemaakt, klik je op Actie

• Klik op Bevestigen

In het nieuwe pop-upvenster kun je de gegevens over de actie invullen (toegewezen rol, toegewezen leden, deadlines, enz.)

Maak een OKR aan op basis van een Spanning

• Zodra de spanning is aangemaakt, klik je op OKR

• Selecteer de Cirkel waaronder de OKR valt

• Selecteer de termijn van de OKR en klik op Bevestigen

Een nieuw venster verschijnt en je kunt meer informatie over de OKR invoeren.

Opmerking: Zodra een spanning als vervolgactie verwerkt is, vind je elk item in de overeenkomstige module in de blauwe navigatiebalk: Projecten, Acties en OKR's.

Leg jouw Spanning voor tijdens een Overleg

Als je niet goed weet hoe je jouw spanning kunt verwerken en er liever met je team over praat, kun je jouw spanning voorleggen tijdens een overleg.

• Klik op Voorleggen aan Overleg en selecteer de cirkel waarin je je spanning wilt verwerken.

• Selecteer het type overleg en de geplande datum.

Opmerking: Als er geen overleg gepland is, kun je jouw spanning niet aan een overleg koppelen.

Je spanning verschijnt automatisch in je volgende overleg. Als je jouw spanning aan een overleg voorlegt, verschijnt ze in de module Overleg en is ze toegankelijk voor andere cirkelleden.

Opmerking: Secretarissen zullen geen spanningen meer kunnen importeren die niet als agendapunt verwerkt zijn.