Een agendapunt toevoegen aan een geopend overleg

Hoe voeg ik agendapunten toe tijdens een overleg?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overleg is de perfecte plaats om met je team onderwerpen te bespreken die eigen zijn aan je cirkel: de mogelijkheid om een idee, spanning of voorstel tijdens een overleg voor te leggen, is essentieel voor een goede samenwerking.

Ga naar:

Hoe voeg ik een agendapunt toe aan een overleg?

Terwijl je overleg aan de gang is, schiet je misschien iets te binnen dat je met je team wilt delen. Voeg je idee toe als een te bespreken punt tijdens de agendastap van je overleg.

In je cirkeloverleg doe je het volgende:

• Voer je idee in het vak Agenda in

• Klik op het "+"-pictogram om het toe te voegen aan de lijst met te behandelen onderwerpen

Hoe importeer ik een spanning in een overleg?

Dankzij de Inbox-module kun je op voorhand spanningen toevoegen, bekijken en bewaren om ze later met je team te bespreken tijdens Roloverleg en Werkoverleg meetings.

Opmerking: Elk cirkellid is verantwoordelijk voor het aanmaken en importeren van diens spanningen naar het overleg. De secretaris kan geen spanningen voor andere leden importeren.

Om een spanning vanuit je Inbox naar het overleg van jouw cirkel te importeren:

• Klik op de knop Importeren

• In Mijn spanningen vink het vakje aan naast de spanning(en) die je aan het overleg wilt voorleggen

• Klik op Importeren om goed te keuren

Opmerking: De spanningen in de lijst zijn de in Inbox bewaarde spanningen die ofwel zijn toegewezen aan de cirkel waarvoor het overleg bedoeld is, ofwel helemaal niet aan een cirkel zijn toegewezen.

Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen aan het overleg op Holaspirit en jouw spanning(en) in te voeren, dan kun je dat vóór het overleg rechtstreeks vanuit de module Inbox doen.

Voorwaarde: Er moet een overleg gepland zijn voor de cirkel waarmee je jouw spanning wilt delen.

In Inbox klik je op jouw spanning en daarna doe je het volgende:

• Klik op de knop Voorleggen aan overleg

• Selecteer de cirkel waarin je jouw spanning zou willen behandelen

• Selecteer het type overleg en de geplande datum

• Klik op Bevestigen om goed te keuren

Je spanning wordt als agendapunt toegevoegd aan het geselecteerde geplande overleg. Als er geen overleg gepland is, kun je jouw spanning niet op die manier importeren.

Opmerking: Zodra jouw spanning naar een overleg geïmporteerd is, verschijnt ze niet meer in Inbox.

Meer informatie over het behandelen van spanningen vanuit Inbox vind je in dit artikel.

Hoe importeer ik een voorstel in een overleg?

Roloverleg is de beste plaats om de evoluties die inherent zijn aan jouw cirkel te bespreken met je team alvorens ze uit te voeren.

De voorstellen die je aangemaakt en bewaard hebt in jouw Voorstellenmodule kun je importeren, net als de voorstellen die je al aan je cirkel hebt voorgelegd. Meer informatie over het aanmaken, indienen en volgen van voorstellen vind je in dit artikel.

Om jouw (opgeslagen of al ingediende) voorstel naar een overleg te importeren:

• Klik op de knop Importeren

• In Mijn voorstellen vink je het vakje aan naast het voorstel of de voorstellen die je wilt toevoegen

• Klik op Importeren om goed te keuren

Als overlegsecretaris kun je de voorstellen die binnen jouw cirkel zijn ingediend en momenteel in behandeling zijn, naar het overleg importeren. Dit is de enige keer dat de secretaris een item voor andere cirkelleden kan importeren.

Volg dezelfde procedure als hierboven beschreven en vind de lopende voorstellen van je cirkel in het tabblad Ingediende voorstellen.

Hoe een agendapunt bewerken of verwijderen in een overleg?

Nadat je een onderwerp aan de agenda hebt toegevoegd, verander je misschien van gedachten en wil je het bewerken of verwijderen.

• Klik op de drie stippen ernaast

• Om je agendapunt te bewerken, klik je op Open agendapunt en breng je de wijzigingen aan in het pop-upvenster; ze worden onmiddellijk opgeslagen.

• Om je item te verwijderen, klik je op Agendapunt verwijderen.

Opmerking: Als een geïmporteerde spanning of voorstel uit de overlegagenda wordt verwijderd, keren ze terug naar de bijbehorende module (Inbox of Voorstellen).