Hoe kan ik een lid uit mijn organisatie bewerken, schorsen, herstellen of verwijderen?
Hoe kan ik een lid uit mijn organisatie bewerken, schorsen, herstellen of verwijderen?
Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

👤 Enkel Beheerders kunnen leden toevoegen aan, bewerken of verwijderen uit de organisatie.

👉 Meer over het toevoegen van nieuwe leden aan je organisatie vind je hier.

Ga naar:

Lid bewerken

Je kunt een lid bewerken, hetzij in de Beheerinstellingen:

• Klik op je profielpictogram en selecteer Beheer

• Ga naar Gebruikers beheren

• Klik op de 3 stippen naast de gebruiker

• Klik op Lid bewerken

• Bewerk naar wens en klik op Opslaan

Hetzij rechtstreeks in de Leden-app:

• Ga naar de Leden-app

• Zoek en klik op het lid dat je wilt bewerken

• Klik op de knop Lid bewerken

• Klik op Opslaan

Problemen oplossen:

• Als je het volgende ziet: "Deze e-mail kan niet worden gewijzigd. Dit komt omdat dit e-mailadres in een andere organisatie wordt gebruikt.", kan alleen de gebruiker zijn/haar profiel in de accountinstellingen bewerken.

• Als je een lid hebt uitgenodigd maar per ongeluk een verkeerd e-mailadres hebt ingevuld, dan moet je het lid verwijderen of opnieuw toevoegen met het juiste e-mailadres.

• Als je het lid dat je zoekt niet vindt in het onderdeel Gebruikers beheren, kun je het gebruikerstype filteren op Uitgenodigd in de zoekbalk.

Lid schorsen of herstellen

Door een lid te schorsen, bestaat het niet meer in de organisatie en worden al de toewijzingen (aan cirkels, rollen, projecten, acties) verwijderd. Hun naam zal echter nog wel verschijnen in alle Activiteiten-onderdelen, omdat ze niet geanonimiseerd worden, waardoor al hun acties uit het verleden nog steeds zichtbaar zijn.

Door een lid te schorsen kun je de profielinformatie van het lid bewaren en herstellen wanneer je dat nodig acht.

Lid schorsen

• Klik op je profielpictogram en selecteer Beheer

• Ga naar Gebruikers beheren

• Klik op de 3 stippen naast de gebruiker

• Klik op Lid schorsen

• Klik nogmaals op Schorsen om te bevestigen

Na geschorst te zijn, zal het lid niet meer zichtbaar zijn in de Leden-app, maar wel in het onderdeel Gebruikers beheren van het Beheermenu.

Geschorste gebruikers kun je herkennen aan het slotje naast hun naam.

Lid herstellen

• Klik op de 3 stippen naast de gebruiker

• Klik op Lid herstellen

• Klik nogmaals op Herstellen om te bevestigen

Het herstellen van een lid herstelt alleen diens profiel, niet de toewijzingen (aan cirkels, rollen, projecten, acties), die verwijderd werden toen hij/zij geschorst werd.

Opmerkingen:

• Alleen geschorste leden kunnen worden hersteld. Verwijderde leden worden definitief van het platform verwijderd.

• Een geschorst lid heeft geen licentie nodig.

Lid verwijderen

• Klik op je profielpictogram en selecteer Beheer

• Ga naar Gebruikers beheren

• Klik op de 3 stippen naast de gebruiker en selecteer Verwijderen

• Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen

⚠️ Opgelet: Het verwijderde lid wordt onmiddellijk en definitief uit de organisatie verwijderd. Alle acties, projecten, spanningen, checklist-items en OKR's die aan die persoon gekoppeld zijn, gaan verloren.