Hoe maak ik mijn cirkel besloten?

Privacy-instellingen bepalen voor de activiteiten en publicaties van je cirkel

Karolina Krawczyk avatar
Geschreven door Karolina Krawczyk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

👉 Cirkelprivacy is beschikbaar bij de Rise-, Scale- en Enterprise-abonnementen. Meer lezen!

Transparantie en toegang tot informatie staan centraal in een flexibele, zichzelf organiserende organisatie. Het kan echter nodig zijn om de toegang tot informatie te beperken.

Ga naar:

Wat is privé en voor wie?

Met de privacy-instellingen van de cirkel kun je je algemene privacyvoorkeuren op cirkelniveau beheren. Voor elke cirkel zijn twee privacy-instellingen beschikbaar:

• Operaties (projecten, acties, OKR's, overlegverslagen, checklists en indicatoren)

• Documenten (bijlagen en publicaties)

Als de cirkel privé is, hebben alleen leden toegang tot deze informatie. Bij anderen zijn deze tabbladen verborgen of leeg, ongeacht of ze nu beheerder, gebruiker of niet-actief lid zijn.

Dit betekent dat, wanneer een cirkel zijn activiteiten en/of documenten als privé heeft ingesteld, de hoofdcirkel of subcirkel(s) die hij bevat geen toegang hebben tot de documenten en/of activiteiten, tenzij hun leden ook deel uitmaken van de betreffende cirkel.

Opmerking: Beheerders kunnen rechtstreeks vanuit de beheerinstellingen van de organisatie bekijken welke cirkels privé zijn gemaakt, en wel met behulp van het cirkeldashboard.

Wie kan de privacy-instellingen wijzigen?

Cirkelbeheerders hebben toegang tot de privacy-instellingen van hun cirkel.

Cirkelbeheerders zijn standaard:

• De gebruiker die de cirkel heeft aangemaakt.

• De rol belast met toewijzing.

• De rol die verantwoordelijk is voor de link tussen de hoofdcirkel en de cirkel is ook cirkelbeheerder.

Je kunt gemakkelijk zien wie de cirkelbeheerders zijn in Leden op de cirkelpagina: hun avatar is rood omcirkeld.

Hoe leg ik de privacy-instellingen voor een cirkel vast?

• Ga naar de Cirkel-pagina en klik op de 3 stippen. Klik op Instellingen.

• Ga naar het Privacy-tabblad.

• Wijzig de privacy-instellingen door het gewenste vakje aan te vinken en zo te bepalen wie toegang heeft tot publicaties en activiteiten.

• Klik op Opslaan.

Opmerking: Gebruikers die geen lid zijn van de cirkel (ongeacht hun status) kunnen hun e-mailberichten niet zo instellen dat ze de activiteiten van de cirkel kunnen volgen.