Beheer van hoofdrollen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn hoofdrollen?

👉 Hoofdrollen zijn in essentie rollen binnen je organisatie die je in je cirkels wilt uitlichten, omdat zij de drijvende kracht of zelfs de structurele basis van je cirkel kunnen vormen.

Opmerking: Alle leden die zijn toegewezen aan hoofdrollen zijn per definitie kernleden.

Ga naar:

Hoe bepaal je hoofdrollen in jouw organisatie?

👤 Enkel Beheerders hebben toegang tot de cirkelinstellingen van de organisatie en kunnen ze beheren.

⚠️ Opgelet: Kernrollen moeten eerst worden bepaald in de cirkelinstellingen van de organisatie. Je kunt alleen de rollen selecteren uit de Kernrollen die je hebt gekozen. Zijn er geen Kernrollen, dan worden er geen rollen getoond die je kunt selecteren.

Om de Hoofdrollen te bepalen in jouw organisatie, doe je het volgende:

• Klik op jouw profielpicotgram en selecteer Beheer.

• In Cirkels ga je naar Cirkelinstellingen.

• Scroll omlaag naar Hoofdrollen.

• In het keuzemenu selecteer je de kernrollen die je wilt vastleggen als Hoofdrollen.

• Klik op Opslaan om te bevestigen.

De geselecteerde rollen verschijnen onder Hoofdrollen, bovenaan in de rollenlijst, in alle cirkels van je organisatie.

Bekijk alle hoofdrollen in je organisatie vanuit je organigraminstellingen!

Hoe bepaal je hoofdrollen op cirkelniveau?

👤 Enkel cirkelbeheerders hebben toegang tot de instellingen van hun cirkel en kunnen ze beheren.

Omdat niet alle teams op dezelfde manier functioneren, kunnen cirkels hun cirkelinstellingen aanpassen aan hun manier van werken. Door de eigen instellingen te wijzigen, wordt een cirkel onafhankelijk en zijn alle huidige en toekomstige cirkelinstellingen die op cirkelniveau zijn gedefinieerd niet meer van toepassing.

Alleen Beheerders kunnen de instellingen van een cirkel opnieuw doen aansluiten bij de instellingen die in het Cirkeldashboard zijn vastgelegd.

Dit betekent dat de voor de organisatie vastgestelde Hoofdrollen niet van toepassing zijn en dat de cirkel zijn eigen Hoofdrollen kan vastleggen.

Om de Hoofdrollen voor jouw cirkel te bepalen, doe je het volgende:

• Ga naar de cirkelpagina.

• Klik op de drie stippen rechts bovenaan en selecteer Instellingen.

• Ga naar het tabblad Algemeen.

• In Hoofdrollen selecteer je de rol(len) die je wilt doen opvallen tussen alle rollen in de cirkel.

• Klik op Opslaan om te bevestigen.

Opmerking: Wil je een hoofdrol verwijderen, klik dan op de "x" ernaast.