OKR-termijnen beheren voor mijn organisatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

👉 Aangepaste OKR-termijnen zijn inbegrepen bij de Scale- en Enterprise-abonnementen. Meer lezen!

👤 Enkel Beheerders kunnen OKR-termijnen voor hun organisatie opstellen en beheren.

Omdat niet alle organisaties dezelfde strategie volgen, kunnen OKR-termijnen op maat een groot verschil maken. Holaspirit biedt de mogelijkheid om OKR-termijnen te beheren en aan te passen die beschikbaar zijn voor alle leden binnen je organisatie.

Ga naar:

Over termijnen en frequenties

OKR's werken meestal via een combinatie van frequenties die op elkaar inwerken om voortdurende en gerichte vooruitgang mogelijk te maken. Je hebt een hoger doel met een langere horizon (bedrijfs-OKR's) dat alleen bereikt kan worden door te werken aan ondergeschikte doelen met een kortere horizon (cirkel-OKR's).

Simpel geformuleerd:

• Een termijn is de totale duur van een OKR en opgebouwd uit een reeks van terugkerende frequenties.

• Een frequentie is een enkel tijdsbestek dat wordt gebruikt om de tijd te bepalen waarin het doel moet worden bereikt.

• Een startdatum is de datum waarop de frequentie ingaat.

Tip: Houd de termijnen binnen je organisatie consistent zodat alle cirkels op elkaar afgestemd blijven. Begin simpel en groei al lerende!

Toegang tot de instellingen voor OKR-termijnen

Om de OKR-termijnen van je organisatie te raadplegen en te beheren, doe je het volgende:

• Klik op je profielpictogram en selecteer Beheer.

• In Apps selecteer je OKR's.

• Scroll omlaag naar Termijnen.

Opmerkingen: Met dit onderdeel kunnen beheerders het aantal OKR's weergeven aan de hand van elke termijn.

Je begint met de volgende OKR-termijnen, die standaard zijn ingesteld:

• Maandelijks (1 maand), ingesteld om te beginnen op de 1ste van de maand.

• Driemaandelijks (3 maanden), te beginnen op de 1ste dag van januari, april, juli of oktober.

• Viermaandelijks (4 maanden), te beginnen op de 1ste januari, mei of september.

• Halfjaarlijks (6 maanden), te beginnen op de 1ste januari of juli.

• Jaarlijks (1 jaar), te beginnen op 1 januari.

Desgewenst kun je besluiten de standaardtermijnen te wijzigen en hun naam en begindatum aan te passen aan de strategie van je organisatie.

Een aangepaste termijn toevoegen

Om een gepersonaliseerde termijn toe te voegen, doe je het volgende:

• Klik op de knop Termijn toevoegen.

• Kies de naam van je OKR-termijn.

• Selecteer de frequentie in het keuzemenu.

• Kies de startdatum.

• Klik op Aanmaken om te bevestigen.

👉 De nieuwe, aangepaste termijn is meteen beschikbaar voor alle leden!

Een termijn wijzigen of verwijderen

Om een aangepaste of standaardtermijn te wijzigen:

• Klik op de drie stippen naast de gewenste termijn.

• Selecteer Termijn wijzigen.

• Als je alle noodzakelijke wijzigingen hebt aangebracht, klik je op Toepassen op actieve OKR's. Alle OKR's die deze termijn gebruiken, worden dienovereenkomstig aangepast.

Om een termijn te verwijderen, doe je het volgende:

• Klik op de drie stippen naast de gewenste termijn.

• Selecteer Termijn verwijderen.

Eenmaal verwijderd is een termijn niet meer beschikbaar voor gebruikers voor het aanmaken of wijzigen van OKR's.

Het verwijderen van een OKR-termijn uit de instellingen heeft geen invloed op de OKR's die er gebruik van maken. De termijn blijft ongewijzigd. Maar als de termijn wordt gewijzigd, kunnen gebruikers niet meer terug naar de verwijderde termijn.