Hoe dupliceer ik een cirkel?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je te helpen tijd te winnen bij de opbouw van je organisatie en omdat teams soms op dezelfde structuur zijn gebaseerd, kun je in Holaspirit een cirkel aanmaken door hem te kopiëren van een bestaande.

Ga naar:

Welke informatie wordt gedupliceerd?

Door een cirkel te dupliceren worden de naam van de cirkel en de rollen erin gekopieerd. Je kunt de rollen kiezen die je in je nieuwe cirkel wilt opnemen en de naam ervan wijzigen bij het aanmaken.

De velden Doel, Verantwoordelijkheden, Domeinen en Aangepast veld worden standaard aan de nieuwe cirkel toegevoegd. Als je ze wilt bewerken, zal dat moeten gebeuren nadat de cirkel is aangemaakt via een governancevoorstel.

De operationele items (checklist, indicatoren, projecten, acties, documenten en OKR's) worden niet gedupliceerd in de nieuwe cirkel.

Opmerking: Als je organisatie kernrollen telt, worden ze automatisch toegevoegd aan de nieuwe cirkel.

Hoe maak ik een kopie van een bestaande cirkel aan?

Om een cirkel te dupliceren, doe je het volgende:

• Ga naar de cirkelpagina die de nieuwe cirkel zal bevatten.

• Klik op de knop Toevoegen en selecteer Cirkel toevoegen.

• Klik op Kopiëren vanaf een bestaande cirkel.

• Kies de te kopiëren cirkel uit het keuzemenu (als je hem niet meteen kunt vinden, typ dan de naam).

• Hernoem hem indien nodig.

• Vink de vakjes aan naast de rollen die je binnen die cirkel wilt kopiëren.

• Afhankelijk van de besluitvormingsinstellingen in jouw organisatie, kun je het Opslaan als voorstel, het voorstel Indienen bij je cirkel of deze evolutie Goedkeuren.

Nu de nieuwe cirkel is aangemaakt, kunnen de leden ervan worden toegewezen!