Holacracy-extensie: een overzicht
Meer dan een week geleden bijgewerkt

👉 Deze extensie is een optie die je kunt toevoegen aan je abonnement. Meer lezen!

Holaspirit wil de ideale metgezel zijn op je weg naar zelforganisatie. De Holacracy-extensie is ontworpen voor de Holacracy-structuur en afgestemd op jouw behoeften als een op Holacracy gebaseerde organisatie, inclusief het stimuleren van nieuwe gewoonten die nodig zijn voor meer succes!

Ga naar:

Wat kan ik doen?

De Holacracy-extensie is ontworpen om je gebruik van Holacracy te ondersteunen vanaf de invoering tot de uitvoering en je te helpen de nodige vaardigheden en gewoonten te ontwikkelen.

Invoering in goede banen leiden en zorgen voor een veilig gebruik van Holacracy

De extensie beschikt over alle instellingen die je nodig hebt om de regels, structuur en processen van het Holacracy-framework toe te passen. Zorg er alleen voor dat de instellingen consistent zijn in je werkruimte. Zo kun je:

• Overgangsmanagers aanstellen als beheerders van de app om je werkruimte in te richten in overeenstemming met je dagelijkse behoeften.

• Aanpassingsopties vergrendelen om te voorkomen dat beheerders en cirkelbeheerders ze overrulen, zodat de procedures in alle cirkels op elkaar aansluiten.

• Schakel asynchrone voorstellen uit om ervoor te zorgen dat governance-beslissingen alleen tijdens het roloverleg worden verwerkt.

Stimuleer acceptatie bij teams

De extensie maakt invoering van en inzicht in Holacracy gemakkelijker door rechtstreeks op het platform tips en begripsomschrijvingen te geven, in real time.

• De extensie wordt geleverd met een reeks van 12 e-mails over Holacracy, gaande van het aanleren van de basisbeginselen tot het aanleren van goede gewoonten. Je kunt de e-mailreeks inschakelen om je team te helpen vertrouwd te raken met Holacracy.

• Een definitie van gangbare Holacracy-termen en -processen wordt in je werkruimte weergegeven achter de knop Holacracy-tips.

Instellingen voor Holacracy-extensie

👤 Enkel platformbeheerders en gebruikers die toegevoegd werden als Holacracy App-beheerders hebben toegang tot deze instellingen.

Hier volgt een stapsgewijze beschrijving om je te helpen de Holacracy-extensie te installeren!

Toegang tot de instellingen van de Holacracy-extensie

• Klik op je profielicoon en selecteer Beheer.

• Scroll omlaag naar Extensie.

• Klik op Holacracy onderaan.

Holacracy-extensie inschakelen

Om de Holacracy-extensie in te schakelen, klik je op de keuzeknop bij "Holacracy-app inschakelen".

Beheerders voor Holacracy-extensie kiezen

Alle beheerders hebben toegang tot de instellingen van de Holacracy-extensie, maar je kunt ook gebruikers toegang geven tot deze instellingen, zodat ook zij de extensie kunnen beheren.

Klik op de knop Extensiebeheerder toevoegen en selecteer het lid van je keuze.

Een gebruiker die is toegevoegd als een Holacracy-extensiebeheerder heeft toegang tot de instellingen van de Holacracy-app via het Beheermenu en zal de instellingen kunnen bepalen die op de organisatie worden toegepast, de Habit Helper-reeks met kennismakingsmails kunnen in- of uitschakelen en ook de bekrachtigde grondwet.

Instellingen voor Holacracy-extensie beheren

Alle platformbeheerders en Holacracy-extensiebeheerders kunnen de instellingen voor de hele organisatie bepalen, waardoor beheerders (al dan niet) het volgende kunnen:

Vink de vakjes aan voor de instellingen die je wilt inschakelen en klik op Opslaan om ze toe te passen in de organisatie.

Holacracy Habit Helper inschakelen

Om de leden van je organisatie te helpen goed van start te gaan met Holacracy, kun je de Holacracy Habit Helper inschakelen. Dit is een reeks van 12 e-mails over Holacracy, gaande van het kennismaken met de basisbeginselen van Holacracy tot het volgen van best practices.

Na activering van de Habit Helper ontvangen alle leden van de organisatie gedurende 3 maanden de nieuwsbrief van Holaspirit in de vorm van één e-mail per week.

Als nieuwe leden aan de organisatie worden toegevoegd na de activering van de extensie, ontvangen ze het hele programma vanaf het begin.

Om deze reeks in te schakelen, doe je het volgende:

• Ga naar het tabblad Habit Helper

• Klik op de knop Inschakelen onderaan.

De groene stip rechtsboven geeft aan dat hij geactiveerd is!

Uitschakelen kan door te klikken op de knop Uitschakelen.

Ratificatiegrondwet van je organisatie toevoegen

Omdat niet alle organisaties dezelfde processen volgen, is het misschien zinvol om het eigen ratificatiedocument van je organisatie toe te voegen.

In het tabblad Documenten voeg je de link toe in Goedgekeurde grondwet en klik je op Opslaan.

Alle leden hebben toegang tot dit document in het onderdeel Documenten van de Algemene cirkel van de organisatie.

Van daaruit heb je toegang tot de Holacracy Grondwet 5.0 en de kaarten voor werkoverleg en roloverleg.