Holaspirit-apps voor je organisatie in- of uitschakelen

Apps verwijderen en Holaspirit zo instellen dat alles werkt zoals jij het wilt

Elodie Ohanian avatar
Geschreven door Elodie Ohanian
Meer dan een week geleden bijgewerkt

👤 Enkel Beheerders kunnen Holaspirit-apps in- en uitschakelen.

Om de werkruimte van je organisatie af te stemmen op de behoeften, kun je bepalen welke apps voor alle leden beschikbaar zijn door ze eenvoudigweg aan of uit te schakelen.

De volgende apps kun je afzonderlijk in- of uitschakelen: Acties, Projecten, OKR's, Overleg of Inbox.

Wanneer gebruikers zich aanmelden bij de organisatie, zien en hebben ze alleen toegang tot de apps die zijn ingeschakeld in de Beheerinstellingen.

Ga naar:

Holaspirit-apps in- en uitschakelen

Om naar de instellingen van de Holaspirit-apps te gaan, doe je het volgende:

• Klik op je profielpictogram en selecteer Beheer

• Scroll omlaag naar Apps

• Klik op de app van je keuze

• Klik op keuzeknop Inschakelen/Uitschakelen

Opmerking: De app is ingeschakeld als de keuzeknop blauw is en uitgeschakeld als de keuzeknop grijs is.

Wat gebeurt er als ik een app uitschakel?

• Holaspirit zal alleen de huidige items van de app in de organisatie verbergen. De inhoud ervan wordt niet verwijderd en wordt hersteld als je de app opnieuw activeert.

• De app verdwijnt uit de blauwe navigatiebalk en leden kunnen haar niet meer zien of openen.

• De voor je organisatie ingeschakelde overlegsjablonen tonen niet de stappen voor apps die zijn uitgeschakeld. Ze worden automatisch gesynchroniseerd met en bijgewerkt aan de hand van de instellingen.

🪄 Tip: Als je apps uitschakelt, overweeg dan om de domeinafspraken van je organisatie aan de gebruikers bekend te maken.

Welke apps moet mijn organisatie gebruiken?

"One size does not fit all"

Hoewel Holaspirit veel use cases ondersteunt, dwingt het je niet tot een bepaald dogma en kan het worden afgestemd op de behoeften van je organisatie. Misschien wil je Holaspirit-apps uitschakelen in de volgende gevallen:

• Je gebruikt een andere tool voor het volgen en beheren van projecten, acties en doelen.

• Je wilt de invoering vergemakkelijken door alleen toegang te verlenen tot de apps die gebruikers nodig zullen hebben.

• Je wilt het eenvoudig houden in het begin en de rollen beschrijven en bepalen wie waarvoor verantwoordelijk is alvorens in te gaan op de andere aspecten van het platform.

Houd het simpel en schakel alleen de apps in die je organisatie op dit moment nodig heeft!

Hoe weet ik of leden de apps gebruiken?

Vanuit het tabblad Statistieken kun je het gebruik van elke app door de leden in je organisatie tijdens de afgelopen 12 maanden volgen. Deze gegevens bieden je een overzicht van het aantal aangemaakte items (acties, projecten, OKR's en overleg) en van het gebruik van elke app afzonderlijk.

Als je merkt dat een app niet gebruikt wordt door de leden van je organisatie, kun je haar altijd uitschakelen om je werkruimte op te ruimen!

Wat kan ik doen met de apps?

Met Projecten kun je het volgende doen:

• Een aangepast projectbord aanmaken voor elk team binnen de organisatie

• Alle lopende projecten binnen de organisatie weergeven, naast de rollen en leden die aan een project verbonden zijn

• Projecten archiveren of op elk moment nieuw leven inblazen

• Een deadline instellen, mensen toewijzen, checklists met taken, tags, documenten en nog veel meer toevoegen

Met Acties kun je het volgende doen:

• Elke taak volgen die aan jou of je rollen is toegewezen

• Integreren met externe tools

• Alle lopende en afgeronde acties in je organisatie weergeven

🪄 Tip: Projecten & Acties werken bij voorkeur samen. Je kunt personen toewijzen aan gezamenlijke projecten en deadlines toevoegen aan specifieke acties.

Dankzij Objectives en Key Results (OKR) kun je het volgende doen:

• Strategische doelstellingen voor rollen en cirkels bepalen

• Vooruitgang bijhouden als percentage

• OKR-termijnen vastleggen

• De vorderingen met betrekking tot doelstellingen binnen de gehele organisatie bekijken aan de hand van een hiërarchie van OKR's

• Compatibel met het OKR-doelstellingenkader

Met Overleg kun je het volgende doen:

• Een productieve overlegstructuur creëren door middel van overlegsjablonen

• Teamoverleg plannen en organiseren

• Agenda voor samenwerking

• Deliverables en beslissingen toewijzen en bijhouden

• Automatisch een overlegverslag ontvangen waarin de beslissingen en volgende acties zijn opgenomen

Met Inbox kun je het volgende doen:

• Je spanningen, ideeën en suggesties op één plek verzamelen en uitwerken

• Je spanningen omzetten in acties, projecten, OKR's of governancevoorstellen

• Je spanningen voorleggen bij een overleg

• De behandelde spanningen bekijken in je spanningengeschiedenis

Zie ook